Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Arunachal Pradesh MCQs Paper
Important MCQs

Arunachal Pradesh MCQs Paper

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Arunachal Pradesh MCQs Paper

Q1. Tawang monastery is situated in :

  1. Lohit
  2. West Siang
  3. East Siang
  4. None

Answer: D

Q2. Sixth Dalai Lama Tsangyemg Gyasto was born in :

  1. Tawang
  2. Along
  3. Anini
  4. None

Answer: A

Q3. At present, the total number of districts in Arunachal Pradesh is :

  1. 17
  2. 14
  3. 13
  4. None

Answer: A

Q4. On which year NEFA was upgraded as Union Territory of the Arunachal Pradesh ?

  1. 1974
  2. 1972
  3. 1980
  4. None

Answer: A

Q5. On which year Arunachal Pradesh became 24 th State of the Indian Union ?

  1. 1957
  2. 1987
  3. 1992
  4. None

Answer: B

Q6. Area of the Arunachal Pradesh is :

  1. 80,000 sq. km
  2. 83,743 sq. km
  3. 87,543 sq. km
  4. None

Answer: B

Q7. Arunachal Pradesh comprises ______ of the Country’s total area.

  1. 2.55 %
  2. 5.55 %
  3. 4.25 %
  4. None

Answer: A

Q8. Name of the capital of Arunachal Pradesh is ?

  1. Ziro
  2. Itanagar
  3. Khonsa
  4. None

Answer: B

Q9. Bumla Pass is situated in ?

  1. Assam
  2. Sikkim
  3. Arunachal Pradesh
  4. None

Answer: C

Q10. What is the name of the headquarter of West Kameng district ?

  1. Bomdila
  2. Tawang
  3. Seppa
  4. None

Answer: A

For More Arunachal Pradesh MCQs - Click Here