Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › BSNL Jonior Accounts Officers (JAO) Paper
Important MCQs

BSNL Jonior Accounts Officers (JAO) Paper

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
BSNL Jonior Accounts Officers (JAO) Paper

Q1. Profits can be frauduletly inflated by

  1. Suppression of sales returns
  2. Treating capital expenditure as revenue
  3. Overestimation of liabilities
  4. Omission of prepaid expenses

Answer: A

Q2. A credit sale of goods to shivendra should be, debited to

  1. sales Account
  2. Goods Account
  3. Shivendra Account
  4. Purchase Account

Answer: C

Q3. which of the following assets does not dpreciate?

  1. Machinery and equipment
  2. Patents
  3. Land
  4. Furniture

Answer: C

Q4. Valuing the stock in trade at market price or cost price which is less is an example of the convention of

  1. consistency
  2. disclosure
  3. knowing the value
  4. none of these

Answer: D

Q5. The preparation of a trial balance helps in

  1. Locating errors of principle
  2. Locating errors of commission
  3. Locating column of the cash book
  4. Locating compensatory errors

Answer: C

Q6. A cheque received and deposited in the bank on the same day is recorded in the

  1. Cash column of the cash book
  2. Bank column of the cash book
  3. Credited in the cash book
  4. Debited in the cash book

Answer: B

Q7. A reserve is charge against

  1. Trading account
  2. Profit and loss account
  3. Profit and loss appropriation account
  4. none of these

Answer: C

Q8. The payment side of cash book is under cost by Rs 200 when over draft as per pass book is the starting point

  1. Rs. 200 will be deducted
  2. Rs. 200 will be added
  3. No effect will be in the pass book
  4. None of these.

Answer: B

Q9. Expenditure incurred by a publisher for acquiring copy rights is a

  1. Capital expenditure
  2. Revenue expenditure
  3. Deferred revenue expenditure
  4. None of these.

Answer: A

Q10. Immediately after purchasing a new truck Rs. 1,000 is paid to have the name of the company and other advertising material painted on the truck this Rs. 1,000 is a

  1. Capital expenditure
  2. Deferred revenue expenditure
  3. Revenue expenditure
  4. None of these

Answer: C

For More BSNL Jonior Accounts Officers (JAO) - Click Here