Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › GATE - Questions Paper and Answer
Important MCQs

GATE - Questions Paper and Answer

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
GATE - Questions Paper and Answer

Q1. The volume of sphere of diameter 1 unit is ______ than the volume of a cube of side 1 unit

  1. least (b) less
  2. lesser (d) low

Answer: B

Q2. The unruly crowd demanded that the accused be ________ without trial.

  1. hanged (b) hanging
  2. hankering (d) hung

Answer: A

Q3. What is the order of response exhibited by a U-tube manometer?

  1. Zero order (b) First order
  2. Second order (d) Third order

Answer: C

Q4. Choose the most appropriate word from the options given below to complete the following sentence. The principal presented the chief guest with a ----------, as token of appreciation.

  1. momento (b) memento
  2. momentum (d)moment

Answer: B

Choose the appropriate word/phrase,out of the four options given below, to complete the following sentence:

Frogs__________.

(a) Croak (b) Roar

(c) Hiss (d) Patter

Ans.(a)

Q6. A cube of side 3 units is formed using a set of smaller cubes of side 1 unit. Find the proportion of the number of faces of the smaller cubes visible to those which are NOT visible.

  1. 1:4 (b) 1:3
  2. 1:2 (d) 2:3

Answer: C

Q7. For which the reaction order, the half-life of the reactant is half of the full lifetime(time for 100% conversion) of the reactant?(a) Zero order (b) half order

  1. First order (d) Second order

Answer: A

Q8. A student is required to demonstrate a high level of comprehension of the subject, especially in the social sciences. The word closest in meaning to comprehension is

  1. understanding (b) meaning
  2. concentration (d)stability

Answer: A

Q9. Choose the most appropriate word from the options given below to complete the following sentence. One of his biggest______ was his ability to forgive

  1. vice (b)virtues
  2. choices (d)strength

Answer: B

Q10. Find the odd one in the following group:

  1. ALRVX (b)EPVZB
  2. ITZDF (d)OYEIK

Answer: D

For More GATE - Questions Paper - Click Here