Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important MCQs Gujarat G.K.
Important MCQs

Important MCQs Gujarat G.K.

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important MCQs Gujarat G.K.

Q1. Gujrat is bordered by ______ state to the north.

  1. Madhya Pradesh (b) Maharshtra
  2. Rajasthan (d) Arabian Sea

Answer: C

Q2. When the Gir Forest National Park and Wildlife Sanctuary of Gujrat was Established?

  1. 1965 (b) 1966
  2. 1967 (d) 1968

Answer: A

Q3. Gujrat is bordered by _______ state to the east.

  1. Madhya Pradesh (b) Maharshtra
  2. Rajasthan (d) Arabian Sea

Answer: A

Q4. Which is largest city of Gujrat state of India?

  1. Surat (b) Vadodara
  2. Rajkot (d) Ahmedabad

Answer: D

Q5. When was the Gujrat State Established ?

  1. 1 May 1960 (b) 2 May 1960
  2. 1 May 1961 (d) 1 May 1962

Answer: A

Q6. How many districts are there in Gujrat ?

  1. 30 (b) 31
  2. 32 (d) 33

Answer: D

Q7. Who is the present Governor of Gujrat state ?

  1. S.C. Jamir (b) Kamla Beniwal
  2. Nawal Kishore Sharma (d) Balram Jakhar

Answer: B

Q8. Who is the present Chief of minister of Gujrat state ?

  1. Keshubhai Patel (b) Dilipbhai Ramanbhai Parikh
  2. Narendra Modi (d) Shankersinh Vaghela

Answer: C

Q9. The Somnath Temple is located on the ________ coast of Gujarat.

  1. western (b) southern
  2. northen (d) east

Answer: A

Q10. Which was The first capital of Gujarat ?

  1. Gadhinagar (b) Ahmedabad
  2. Vadodara (d) Surat

Answer: B

For More MCQs - Click Here