Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Paper AIIMs Medical
Important MCQs

Important Paper AIIMs Medical

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Paper AIIMs Medical

Q1. The simon-commission came in which of the following year?

  1. 1939
  2. 1927
  3. 1942
  4. 1932.

Answer: B

Q2. At present, the total membership of Lok Sabha is

  1. 527
  2. 552
  3. 521
  4. 545.

Answer: D

Q3. ‘JAVA’ is a

  1. American intelligence agency
  2. name of tribes, who lives in the interior part of Orissa
  3. computer programming language
  4. none of these.

Answer: C

Q4. National Housing Bank is a subsidiary of

  1. I.C.I.C.I.
  2. S.B.I.
  3. R.B.I.
  4. I.D.B.I.

Answer: C

Q5. ‘Frank Worrell’ was associated with which of the following sport?

  1. cricket
  2. hockey
  3. swimming
  4. football.

Answer: A

Q6. What is Nikkie?

  1. a private firm situated in Japan
  2. currency of Korea
  3. index of share prices in Tokyo stock exchange
  4. rate of interest of fered by Bank of Tokyo.

Answer: C

Q7. The largest airport in the word in situated in

  1. Saudi Arabia
  2. USSR
  3. Denmark
  4. USA.

Answer: A

Q8. Swami Vivekanand was born in which of the following year?

  1. 1897
  2. 1863
  3. 1902
  4. 1892.

Answer: B

Q9. The Commonwealth games of 1998 were hosted by

  1. England
  2. Singapore
  3. Australia
  4. Malaysia.

Answer: D

Q10. Which of the following state, becomes the 22nd state of Indian Union ?

  1. Meghalaya
  2. Sikkim
  3. Arunachal Pradesh
  4. Tripura.

Answer: B

For More Important Paper AIIMs Medical - Click Here