Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Paper NCHMCT - JEE
Important MCQs

Important Paper NCHMCT - JEE

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Important Paper NCHMCT - JEE

Q1. In case , some known –person logically criticizes some of your actions, you will consider him

  1. an opponent
  2. a person who lacks manners

(c ) a well-wisher

(d) someone who should be ignored

Ans. C

Q2. People who know you think , that you are

  1. honest and rigid
  2. helpful and friendly

(c ) self centred and secluded

(d ) bad tempered and selfish

Ans. B

Q3. If you happen to witness a tragic road accident, you should

  1. avoid the scene of accident at any cost
  2. try and help the injured and inform the police

(c ) tell others on the road to help

(d) think why people are so careless on the meet with accidents

Ans. B

Q4. When you see a handicapped person on the road, you think

  1. such people are a burden on society
  2. you should try and avoid any contact with such persons

(c ) such people are a part of every society in the world

(d) you must do your bit to help such people

Ans. D

Q5. While working in a hotel if you come across a customer who tries to misbehave with you , you should

  1. keep your cool and tell him/her that you
  2. tell him/her that they have no business to misbehave in that fashion

(c ) inform your superiors accordingly and wait for their instructions

(d) call the police and report the matter to them

Ans. A

Q6. Generally speaking , you feel that medical facilities in rural India are

  1. more than adequate
  2. fairly inadequate

(c ) what our people deserve

(d ) just about sufficient

Ans. B

Q7. It has been reported that India has eradicated polio for the past three consecutive years. You feel

  1. it should have happened 10 yrs back
  2. it is a great achievement for our nation

(c ) it is satisfying for the country

(d) people of the country do not desrve this

Ans. B

Q8. Which of the following qualities of a person attracts you the most ?

  1. Mental abilities
  2. Good looks

(c ) Compassion

(d) Self confidence

Ans. C

Q9. According to you, what should a poor man do ?

  1. Try to forget his poverty and live life as such
  2. Curse his luck everyday

(c ) Put in more work to earn more money

(d) Earn money adopting any means

Ans. C

Q10. When you hear the news of a soldier getting killed on the borders , you feel

  1. he is paid by the Government to die for the country
  2. it is a part of his duty to sacrifice his life

(c ) such soldiers must be honoured by us

(d ) all of us most do something for our country

Ans. C

For More Important Paper NCHMCT - JEE - Click Here

NCHMCT JEE combo
🎁 COMBO OFFER
NCHMCT JEE – Complete Pack
25 Mock Tests + 4,000 MCQ eBook
₹251₹500
Get the Combo →
NCHMCT JEE Combo
₹251 · 25 Mock Tests
View →