Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Paper Olympiad IEO English
Important MCQs

Important Paper Olympiad IEO English

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Paper Olympiad IEO English

Q1. Though Abe had a national reputation, the Republican nomination for president in the Election of 1860 seemed elusive. What does elusive mean?

  1. possible
  2. impossible
  3. likely
  4. hard to get

Answer: D

Q2. How did William Seward feel after the Republic National Convention?

  1. He felt betrayed.
  2. He felt happy for Lincoln.
  3. He was devastated.
  4. He felt “the best man who”.

Answer: C

Q3. What according to publisher was greatest moment?

  1. It was the speech that could be published immediately.
  2. The publisher got some great material.
  3. No man ever made such an impression on his first appeal to a New-York audience.
  4. Abe decided that he would at least make an attempt for the Republican nomination to the presidency.

Answer: C

Q4. Who called Abe ‘the rail candidate’?

  1. Devoted campaigners.
  2. The railway staff.
  3. His competitors.
  4. The publisher.

Answer: A

Q5. What was Nasreddin’s job?

  1. Professor
  2. Judge
  3. Orator
  4. Ferry man

Answer: D

Q6. What kind was the second question asked?

  1. A language question
  2. A maths question
  3. A history question
  4. A physics question

Answer: A

Q7. Which man was probably able to swim?

  1. The professor
  2. Nasreddin
  3. A fish
  4. None

Answer: B

Q8. What was the professor’s remark to Nasreddin?

  1. “You did not study at school.”
  2. “How do you spell elephant?”
  3. “Then you wasted half your life.”
  4. “I have no idea”.

Answer: C

Q9. What is the noun form of the verb ‘surprised’?

  1. surprised
  2. surprise
  3. surprse
  4. none

Answer: B

Q10. When did networks start showing programs in colour?

  1. 1948
  2. 1953
  3. 1965
  4. 1939

Answer: C

For More Important Paper Olympiad IEO English - Click Here