Skip to main content
Image
Loading
Home โ€บ Blog โ€บ Important MCQs โ€บ Important Paper SSC English
Important MCQs

Important Paper SSC English

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Paper SSC English

Q1. Study of the interaction of people with their environment.

  1. Ecology
  2. Psychology
  3. Philosophy
  4. Geography

Answer: A

Q2. A list of explanations of rare, technical or obsolete words.

  1. Dictionary
  2. Glossary
  3. Lexicon
  4. Catalogue

Answer: C

Q3. Underground place for storing wine or other provisions.

  1. Garage
  2. Cellar
  3. Attic
  4. Hhall

Answer: B

Q4. Free somebody from blame or guilt.

  1. Excuse
  2. Reprimand
  3. Exonerate
  4. Acquit

Answer: D

Q5. One who plays for pleasure rather than as a profession.

  1. Player
  2. Amateur
  3. Performer
  4. Actor

Answer: B

Q6. One who does something for the first time.

  1. Leader
  2. Model
  3. Forerunner
  4. Pioneer

Answer: D

Q7. A government run by officials.

  1. Democracy
  2. Anarchy
  3. Oligarchy
  4. Bureucracy

Answer: D

Q8. That which can be drunk.

  1. Edible
  2. Palatable
  3. Potable
  4. Culpable

Answer: C

Q9. One who is neither intelligent nor dull.

  1. Ordinary
  2. Average
  3. Fair
  4. Mediocre

Answer: D

Q10. Person leading a life of strict self-discipline.

  1. Hedonist
  2. Disciplinarian
  3. Atheist
  4. Ascetic

Answer: B

For More Important Paper SSC English - Click Here

SSC English combo
๐ŸŽ COMBO OFFER
SSC English โ€“ Complete Pack
35 Mock Tests
โ‚น251โ‚น500
Get the Combo โ†’
SSC English Combo
โ‚น251 ยท 35 Mock Tests
View โ†’