Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Question M.B.A. CMAT
Important MCQs

Important Question M.B.A. CMAT

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Important Question M.B.A. CMAT

Q1. Which one of these 4/5,1/4 and 2/3 is greatest?

  1. 2/3
  2. l/4
  3. 4/5
  4. All equal

Answer: C

Q2. How many prime numbers are there between 100 to 200?

  1. 3
  2. 20
  3. 6
  4. 21

Answer: D

Q3. Let p be any positive integer and 2x + p=2y, p+y=x and x+y = z. For what value of p would x+y+ z attain its maximum value?

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Answer: A

4.In 400m race, A gives B a start of 5 sec and beats him by 15 m. In another race of 400m, A beats B by 7 1/7 sec, the speed of A is

(a)6m/s

(b)8m/s

(c)7m/s

(d)7.5m/s

Ans b

Q5. The maximum value of 3cosx + 4sinx + 5 is:

  1. 5
  2. 10
  3. 9
  4. 7

Answer: B

  1. If x - y = 8, which of the following must be true?

l. Both x and y are positive.

ll. If x is positive, y must be positive.

ll. If x is negative, y must be negative.

(a) II only

(b) III only

(c) I Only

(d) I and II

Ans b

Q7. Out of a total of 40 professional football teams in the country, 15 play in super league and the rest in premier league groups. For a 7 day 1 tournament, top 40% from super league and top 20% from premier league teams would be selected. What percentage of all teams in the country would play in this tournament?

  1. 22.5%
  2. 30%
  3. 25%
  4. 27.5%

Answer: D

Q8. Irfan goes to a stationery store to buy notebooks. If he buys five or more note books, the store offers a fixed percentage discount on each. Irfan calculates that the price, he has to pay for four notebooks would be the same as the price of five notebooks after discounts. How much discount is offered by the store?

  1. 10%
  2. 15%
  3. 20%
  4. 25%

Answer: C

Q9. In a recent study, it was found that Mumbai has three times as many cars as in Kolkata. The number of cars in Kolkata and Mumbai taken together is two time the number of cars in Chennai. What is the ratio of number of cars in Chennai to the number of cars in Kolkata?

  1. 1:6
  2. 1: 2
  3. 6 :1
  4. 2 :1

Answer: D

Q10. Tina takes 6 hours to walk to a certain place and return by car. She would have gained 3 hours if she had travelled both ways by car. How long she would taken to walk both ways?

  1. 10 hours
  2. 12 hours
  3. 5 hours
  4. 9 hours

Answer: D