Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Question SSC English Language
Important MCQs

Important Question SSC English Language

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Question SSC English Language

Q1. Only the brave deserves the ______.

  1. fare
  2. flare
  3. flair
  4. fair

Answer: D

Q2. You can choose what you ______ always had.

  1. once
  2. always
  3. never
  4. have

Answer: C

Q3. We should go ______ doing more good than harm.

  1. on
  2. above
  3. about
  4. to

Answer: C

Q4. When we got home last evening, we found that the guest ______.

  1. have arrived
  2. has arriving
  3. is arriving
  4. had arrived

Answer: D

Q5. Neo-colonialism is ______ that persists even after the demise of the formal colonization all over so called the Third-world.

  1. a monster
  2. a devil
  3. a satan
  4. an imp

Answer: B

Q6. There is no ______ evidence to support your assertion.

  1. facile
  2. fictitious
  3. facetious
  4. factual

Answer: D

Q7. Throw a stone ______ the fierce dog.

  1. at
  2. upon
  3. on
  4. above

Answer: A

Q8. Is not learning superior ______ wealth ?

  1. than
  2. from
  3. by
  4. to

Answer: D

Q9. A group of agitators ______ the mob to break down the Vice-Chancellor’s door.

  1. wished
  2. excited
  3. threatened
  4. incited

Answer: D

Q10. Turn the lights ______ before you go to bed.

  1. on
  2. off
  3. out
  4. down

Answer: B

For More Important Question SSC English Language - Click Here

SSC English combo
🎁 COMBO OFFER
SSC English – Complete Pack
35 Mock Tests
₹251₹500
Get the Combo →
SSC English Combo
₹251 · 35 Mock Tests
View →