Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Questions AFCAT
Important MCQs

Important Questions AFCAT

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Questions AFCAT

Q1. The school alumni gathering put us in a ......... mood.

  1. Remniscent
  2. Reminisent
  3. Reminiscent
  4. Reminicent

Answer: C

Q2. 'God is Dead' is a ..........statement.

  1. Blasphemus
  2. Blaphemous
  3. Blasphemous
  4. Blosphemos

Answer: C

Q3. The threat of an epidemic caused great alarm and ........... .

  1. Trepidation
  2. Terpidation
  3. Trepidition
  4. Trepidattion

Answer: A

Q4. The din caused by the children howling is enough to ........... The dead.

  1. Ressureict
  2. Resurrect
  3. Resurreect
  4. Resurecnhct

Answer: B

Q5. Can you ........ The car into that parking spot?

  1. Manuer
  2. Manever
  3. Manoeuvre
  4. Manuver

Answer: C

Q6. 'PRAGMATIC'

  1. Theoretical
  2. Suitable
  3. Realistic
  4. Productive

Answer: C

Q7. 'PRISTINE'

  1. Fresh
  2. Old
  3. preserve
  4. Dirty

Answer: A

Q8. 'INTREPID'

  1. Middle
  2. Tolerant
  3. Rude
  4. Fearless

Answer: D

Q9. 'ANGELICAL'

  1. Magnanimous
  2. Benlvolent
  3. Diabolical
  4. Critical

Answer: C

Q10. 'HAUGHTINESS'

  1. affability
  2. unskilled
  3. adduce
  4. abject

Answer: D

For More Important Questions AFCAT - Click Here