Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Questions SSC
Important MCQs

Important Questions SSC

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Important Questions SSC
  1. From the given alternatives select the word which cannot be formed using the letters of the given word.

INFLATIONARY

(a) FLAIR

(b) FAULTY

(c) NATIONAL

(d) RATION

ans. (b)

  1. Which one set of letters when sequentially placed at thegaps in the given letter series shall complete it?
  • cb- ca- bacb- ca-bac-d

(a) badddb

(b) bbbcIdd

(c) addddb

(d) addbbb

ans. (c)

Q3. Mani is double the age of Prabhu. Ramona is half the ageof Prabhu. If Mani is sixty, find out the age of Ramona.

  1. 20
  2. 15
  3. 10
  4. 24

Answer: B

Q4. A family consisted of a man, his wife, his three sons,their wives and three children in each son's family. Howmany members are there in the family?

  1. 12
  2. 13
  3. 15
  4. 17

Answer: D

Q5. Some equations are solved on the basis of a certainsystem. On the same basis, find out the correct answerfor the unsolved equation.

  1. 572
  2. 752
  3. 725
  4. 257

Answer: B

Q6. If PALE is coded as 2134, EARTH is coded as 41590, how isPEARL coded as?

  1. 29530
  2. 24153
  3. 25413
  4. 25430

Answer: B

Q7. If the word PRINCIPAL is written as LAFTNIRP, how ADOLESCENCE can be written in that code?

  1. ECNCESELODA
  2. ECNECSLEODA
  3. ECNSCEELODA
  4. ECNECSELODA

Answer: D

Q8. Raju was to go to the planetarium. So, he walked 1.5 kmtowards East from the pace and then turned to right andwalked 2.5 km and then turned towards East walkedkm and turned to South and walked 4 km and reachedthe pace by walking 2.5 km towards West. What distanceis he from the starting point?

  1. 6.5 km
  2. 9_5 km
  3. 10 km
  4. 9 km

Answer: A

Q9. Statements Rabindranath Tagore wrote many poems.Every poet has aesthetic knowledge. Aesthetic is a part of

  1. dologicat study.

Conclusions

Rabindranath Tagore did different axiological study.

He followed the base of logic and ethics.

(a) Only Conclusion!

(b) Both Conclusions I and II

(c) OnN Conclusion II

(d) None

ans. (d)

Q10. He spoke well though it was his maiden speech .

  1. long speech
  2. first speech
  3. brief speech
  4. emotional speech

Answer: B

For More Important Questions SSC - Click Here