Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Questions with Answer BSNL JAO
Important MCQs

Important Questions with Answer BSNL JAO

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Questions with Answer BSNL JAO

Q1. Vouching implies

  1. Inspection of receipts
  2. Examination of vouchers to check authenticity of records
  3. Surprise checking of accounting records
  4. Examining the various assets

Answer: B

Q2. Payment for goods purchased should be vouched with the help of

  1. Creditors’ statement.
  2. Correspondence with the suppliers.
  3. Cash Memos.
  4. Ledger Accounts.

Answer: D

Q3. Purchases Returns should be vouched with the help of

  1. Bought Notes
  2. Credit Notes
  3. Goods Inwards Book
  4. Cash Book

Answer: B

Q4. “Auditor is not a valuer” was stated in

  1. King ston Cotton Mills case.
  2. London and General Bank case.
  3. Les V. Neuchated Co. Ltd. case
  4. London Oil Storage Co. case.

Answer: A

Q5. First auditor of a company is appointed by the

  1. Share holders
  2. Central Government
  3. Company Law Board.
  4. Board of Directors

Answer: D

Q6. The first auditor of company will hold office.

  1. For a period of one year.
  2. Till holding of statutory meeting.
  3. Till the conclusion of first annual general meeting.
  4. Till a new auditor is appointed.

Answer: C

Q7. If an auditor, not appointed at annual general meeting, is appointed by the

  1. The Central Government.
  2. Board of Directors.
  3. Shareholders
  4. Company Law Board.

Answer: A

Q8. A special Auditor is appointed by the

  1. Shareholders.
  2. Board of Directors
  3. Central Government.
  4. Comptroller and Auditor General.

Answer: C

Q9. A company auditor, in general, has to submit this report to

  1. Shareholders
  2. Central Government
  3. Comptroller and Auditor General
  4. Board of Directors.

Answer: A

Q10. A special auditor has to submit his report to the

  1. Shareholders.
  2. Central Government.
  3. Comptroller and Auditor General.
  4. Board of Directors

Answer: B

For More Questions BSNL JAO - Click Here

BSNL JAO combo
🎁 COMBO OFFER
BSNL JAO – Complete Pack
30 Mock Tests (20 Eng + 10 Hin) + 1,000 MCQ eBook
₹251₹500
Get the Combo →
BSNL JAO Combo
₹251 · 30 Mock Tests
View →