Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Questions with Answer MCA
Important MCQs

Important Questions with Answer MCA

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Questions with Answer MCA

Q1. He was heart broken... her indifference ... him.

  1. at, to
  2. by, for
  3. by, to
  4. at, on

Answer: B

Q2. Do not look down... the poor.

  1. do
  2. upon
  3. at
  4. in

Answer: C

Q3. The tone of the passage is

  1. gloomy
  2. humorous
  3. ironical
  4. lyrical

Answer: A

Q4. The writer’s response to his father marrying again is that of

  1. indifference
  2. disdain
  3. approval
  4. disapproval

Answer: C

Q5. The writer’s life got ‘shattered into pieces’ when

  1. his father married again
  2. he lost his mother
  3. he fell seriously ill
  4. a sister was born to him

Answer: B

Q6. In which of the following countries did the decimal system of numbers originate?

  1. England
  2. France
  3. India
  4. Greece

Answer: C

Q7. A place which has 2 as the first digit in its PIN Code must be situated in which of the following states?

  1. Uttar Pradesh
  2. Maharashtra
  3. Gujarat
  4. Andhra Pradesh

Answer: A

Q8. Which of the following has been found useful in keeping the level of cholesterol down?

  1. Serpentina
  2. Tulsi
  3. Turmeric
  4. Garlic

Answer: A

Q9. The southernmost point of Indian territory is in which of the following States/Union Territories?

  1. Tamil Nadu
  2. Lakshadweep
  3. Kerela
  4. Andaman and Nicobar Islands

Answer: D

Q10. Which of the following diseases usually spreads through air?

  1. Plague
  2. Tuberculosis
  3. Typhoid
  4. Cholera

Answer: B

For More Important Questions MCA - Click Here