Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Important Questions with Answer Meghalaya
Important MCQs

Important Questions with Answer Meghalaya

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Important Questions with Answer Meghalaya

Q1. Which one is the largest district of Meghalaya ?

  1. West Khasi Hills
  2. East Garo Hills
  3. East Khasi Hills
  4. Jaintia Hills

Answer: A

Q2. The Nohkalikai Falls is located on :

  1. Shillong
  2. Cherrapunji
  3. Mawsynram
  4. Tura

Answer: B

Q3. Who was the first Chief Minister of Meghalaya ?

  1. Darwin Diengdoh Pugh
  2. Williamson A. Sangma
  3. B. B. Lyngdoh
  4. P. A. Sangma

Answer: B

Q4. What is the literacy rate of Meghalaya according to 2011 census ?

  1. 71.05 %
  2. 72.53 %
  3. 75.48 %
  4. 79 %

Answer: C

Q5. The state of Meghalaya was formed in the year :

  1. 1972
  2. 1975
  3. 1977
  4. 1979

Answer: A

Q6. Which one is the highest peak of Meghalaya :

  1. Tura Peak
  2. Nokrek Peak
  3. Shillong Peak
  4. None

Answer: C

Q7. When was Meghalaya established ?

  1. 21 March 1972
  2. 21 January 1972
  3. 21 june 1972
  4. 23 January 1972

Answer: B

Q8. Largest city of Meghalaya ?

  1. Nongstoin
  2. Baghmara
  3. Shillong
  4. Jowai

Answer: C

Q9. The Jaintia Hills district was created on ______.

  1. 2 February 1972
  2. 22 February 1972
  3. 4 February 1972
  4. 22 March 1972

Answer: B

Q10. Thre East Khasi Hills district was carved out of the Khasi Hills on ________.

  1. 28 october 1972
  2. 22 january 1972
  3. 22 february 1976
  4. 28 october 1976

Answer: D

For More Questions Meghalaya - Click Here