Important Questions with Answer SSC

1.From the given alternative words, select the word which can be formed using the letters of the given word.
TRADITIONAL
(a) NATION (b) RADIO
(c) ANIMAL (d) DIRTY
Ans. (b)
Q2. If NEWS is written as WENS, then how MATE will be written in this code?
- TAME (b) META
- EATM (d) AMET
Answer: A
3., If REASON is coded as 5 and BELIEVED as 7, what is the code number for GOVERNMENT?
(a) 6 (b) 8
(c) 9 (d) 10
Ans. (c)
Q4. A shepherd had 17 sheep. All but 9 died. How many sheep are left?
- 9 (b) 8
- 7 (d) 10
Answer: A
Q5. Present ages of father and son are in the ratio of 5 respectively. 7 yr rater, this ratio becomes 3 1. What is the son's present age (in yr)?
- 8 (b) 7
- 6 (d) 6.
Answer: B
6.Change the sign to find the equation.
28 -7 +2 x 2 =0
(a) Change + into x (b) Change x into
(c) Change - into + (d) Change + into –
Ans. (a)
Q7. Ram walk 12 km to the North, then 10 km to West, 12 km South. How far is Ram from the starting point?
- 9 km (b) 13 km
- 8 km (d) 10 km
Answer: D
Q8. Select the missing number from the given responses. 1, 4, 2, 3, 2,
- 2 (b) 3
- 4 (d) 5
Answer: B
- Which of the following interchange of signs would make the given equation correct?
(6 + 3) + (4 x 7) 29
(a) + and (b) =and +
(c) x and + (d) 4- and x
Ans. (c)
Q10. Town A and town B were 600 km apart. Joshua left town A for town B and travelled at an average speed of 65 km/h. At the same time, Menon left town B for town A. The two of them meet 5 h rater. Find Menon's average speed.
- 55 km/h (b) 60 km/h
- 65 km/h (d) 120 km/h
Answer: A
For More Questions SSC - Click Here


