Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › MCQs BSNL JAO Questions
Important MCQs

MCQs BSNL JAO Questions

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
MCQs BSNL JAO Questions

Q1. Auditor should see that the return of allotment has been sent to Registrar within

  1. 1 month
  2. 2 months
  3. 3 months
  4. 40 days

Answer: A

Q2. Dividend can be paid out of

  1. Capital profits
  2. Capital receipts
  3. Revenue receipts
  4. None of these

Answer: A

Q3. A company auditor should see that the dividend should be paid.

  1. After charging depreciation.
  2. Without charging depreciation.
  3. Out of capital
  4. None of these.

Answer: A

Q4. In his report, the auditor gives his

  1. Judgement
  2. Opinion
  3. Guarantee to correctness of accounts.
  4. True state of affairs.

Answer: B

Q5. The company has earned profits on sale of its machinery and wants to pay dividend out of it.As auditor, you should

  1. Allow it
  2. Not allow it.
  3. Allow it with certain conditions.
  4. None of these.

Answer: C

Q6. The auditor did not care to check adequacy of ^provision for Bad and Doubtful Debts. Whether he can be held.

  1. Liable for it.
  2. Not liable for it.
  3. Liable criminally for it.
  4. None of these

Answer: A

Q7. The auditor resorted to test checking and, with the result he could not disclose certain frauds whether he can be held

  1. Liable for it
  2. Not liable for it
  3. Liable criminally for it
  4. None of these

Answer: A

Q8. During a company audit, the management argues with the auditor that machinery has been very well maintained and is as good as new Hence there is no need for charging depreciation on it Whether the auditor should

  1. Accept it
  2. ignore it
  3. Reject it
  4. None of these

Answer: C

Q9. Auditor is liable for

  1. Not verifying petty cash
  2. Not determining stock
  3. Not checking accounts property.
  4. All of these.

Answer: D

Q10. An auditor can be held liable under C.A. Act, 1949 for

  1. Negligence.
  2. Criminal offence
  3. Professional misconduct.
  4. Breach of contract.

Answer: C

For More MCQs BSNL JAO - Click Here

BSNL JAO combo
🎁 COMBO OFFER
BSNL JAO – Complete Pack
30 Mock Tests (20 Eng + 10 Hin) + 1,000 MCQ eBook
₹251₹500
Get the Combo →
BSNL JAO Combo
₹251 · 30 Mock Tests
View →