Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › MCQs M.B.A. SNAP
Important MCQs

MCQs M.B.A. SNAP

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
MCQs M.B.A. SNAP

Q1. The galaxy…………..was initially discovered with NASA’s Spitzer Space Telescope in infrared light and is believed to be at least 9 billion years old.

  1. Andromeda
  2. Cosmos redshift 7
  3. Sage0536agn
  4. Sunflower

Answer: A

Q2. In the year 2014, Facebook bought Whatsapp for US dollars.

  1. 17 billion
  2. 18 billion
  3. 19 billion
  4. 20 billion

Answer: C

3.. Shri Narendra Modi was sworn in as the Prime Minister of India on…………..at the Rashtrapati Bhavan in New Delhi.

(a) 25th May 2014

(b) 19th May 2014

(c) 26th May 2014

(d) 27th May 2014

Ans c

Q4. Where is the doldrums belt located?

  1. Near the equator
  2. Near the poles
  3. Near the tropic of cancer
  4. Near the tropic of Capricorn

Answer: A

Q5. The air quality in Singapore deteriorated to a hazardous level in September 2015, forcing the city-state to shut its schools for the first time in 12 yr. This was due to……..

  1. haze created mainly due to companies in Malaysia
  2. haze created mainly due to companies in Indonesia
  3. haze created mainly due to companies in Philippines
  4. haze created mainly due to companies in Vietnam

Answer: B

Q6. In 1347, during the reign of Muhammed Tuglak an Afghan officer named setup an independent kingdom called Bahmani Kingdom.

  1. Mahmud Gawan Bahmani
  2. Mohammad Yusuf Bahmani
  3. Hasan Gangu Bahmani
  4. Khwaja Tuglak Bahmani

Answer: C

Q7. The task of consolidating Mughal Kingdom was left to Akbar who was only years old at the time of his accession of the throne.

  1. eleven
  2. twelve
  3. thirteen
  4. fourteen

Answer: C

Q8. Smoking in public places was prohibited nationwide from

  1. 15th August 2008
  2. 02nd October 2008
  3. 15th August 2009
  4. 02nd October 2009

Answer: B

Q9. A constitutional right can be recognised and established by a sovereign state or union of states.

  1. prerogative or a duty or a restraint of power
  2. a prerogative or a duty, a power or a restraint of power
  3. a prerogative or a duty, a power but not a restraint of power
  4. a power but not a prerogative or a duty

Answer: B

Q10. In Nepal, the festival of lights i.e. Diwali is celebrated by some Buddhists as .

  1. Tihar
  2. Swanti
  3. Both (a) and (b)
  4. Neither (a) nor (b)

Answer: C

For More MCQs M.B.A. SNAP - Click Here