Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › ​Meghalaya State Questions with Answer
Important MCQs

​Meghalaya State Questions with Answer

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
​Meghalaya State Questions with Answer

​ Meghalaya State Questions with Answer

Q1. Which one is the capital of Meghalaya :

  1. Tura (b) Cherrapunji
  2. Shillong (d) Kohima

Answer: C

Q2. Which country shares its international border with Meghalaya :

  1. Nepal (b) Bangladesh
  2. Bhutan (d) Myanmar

Answer: B

Q3. Total number of members in the Meghalaya Legislative Assembly is :

  1. 36 (b) 40
  2. 47 (d) 60

Answer: D

4.The Mawlynnong village, which is also known Asia's cleanest village is located at :

(a) Ri Bhoi (b) East Khasi Hills

(c) West Garo Hills (d) South Garo Hills

Ans (b)

Q5. Which one s the largest tribal group in Meghalaya :

  1. Khasis (b) Garo
  2. Jaintias (d) Karbi

Answer: A

Q6. Shillong is also known as the _______ of the East.

  1. England (b) USA
  2. Norway (d) Scotland

Answer: D

Q7. Total number of National Park in Meghalaya :

  1. 2 (b) 3
  2. 4 (d) 5

Answer: A

Q8. The Balphakram National Park is located at :

  1. Ri Bhoi (b) West Garo Hills
  2. Garo Hills (d) South Garo Hills

Answer: C

Q9. In which year, UNESCO added Nokrek National Park to its list of Biosphere Reserves :

  1. 1999 (b) 2003
  2. 2005 (d) 2009

Answer: D

Q10. Total number of districts in Meghalaya is

  1. 8 (b) 10
  2. 11 (d) 13

Answer: C

For More Meghalaya Questions - Click Here