Skip to main content
Image
Loading
Home โ€บ Blog โ€บ Important MCQs โ€บ Mizoram General Knowledge MCQs
Important MCQs

Mizoram General Knowledge MCQs

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Mizoram General Knowledge MCQs

Q1. When did Mizoram become a state ?

  1. 20 February 1987
  2. 05 June 1966
  3. 08 August 1988
  4. 01 December 1963

Answer: A

Q2. What does Mizoram mean ?

  1. Land of kings
  2. Land of Mizos
  3. Dry land
  4. Land of snow

Answer: B

Q3. Which of the following states does not have a border with Mizoram ?

  1. Assam
  2. Manipur
  3. Tripura
  4. Nagaland

Answer: D

Q4. Which country is to the east of Mizoram ?

  1. Pakistan
  2. Nepal
  3. Burma
  4. Afghanistan

Answer: C

Q5. Which country is to the west of Mizoram ?

  1. Bangladesh
  2. Thailand
  3. Bhutan
  4. Vietnam

Answer: A

Q6. How was Mizo Hills District formerly known ?

  1. Khasi Hills District
  2. Lushai Hills District
  3. Garo Hills District
  4. Jaintia Hills District

Answer: B

Q7. When was Mizoram a union territory ?

  1. 1956-1966
  2. 1966-1988
  3. 1947-1963
  4. 1972-1987

Answer: D

Q8. Which is the capital of Mizoram ?

  1. Aizwal
  2. Chhimtuipui
  3. Lunglei
  4. Kalimpong

Answer: A

Q9. Which article in Indian constitution is a special provision for Mizoram ?

  1. 301A
  2. 178
  3. 371G
  4. 291

Answer: C

Q10. What is the area of Mizoram ?

  1. 4,821 sq. mi.
  2. 5,908 sq. mi.
  3. 9,600 sq. mi.
  4. 8,140 sq. mi.

Answer: D

For More Mizoram MCQs - Click Here

Mizoram General Knowledge combo
๐ŸŽ COMBO OFFER
Mizoram General Knowledge โ€“ Complete Pack
11 Mock Tests
โ‚น251โ‚น500
Get the Combo โ†’
Mizoram General Knowledge Combo
โ‚น251 ยท 11 Mock Tests
View โ†’