Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Paper ​Hotel Management
Important MCQs

Paper ​Hotel Management

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Paper ​Hotel Management

Q1. If MADRAS can be written as ARSARS how can ARKONAM be written in that code ?

  1. ROAAKNM
  2. ROAKANM
  3. ROAKNNM
  4. ROKANAM

Answer: D

Q2. A is B's sister. C is B's mother. D is C's father. E is D's mother. Then, how is A related to D ?

  1. Grandmother
  2. Grandfather
  3. Daughter
  4. Granddaughter

Answer: D

Q3. There are two statements followed by two in- ferences indicated by (i) and (ii). Select your answer as :

  1. if only inference (i) follows
  2. if only inference (ii) follows
  3. if both (i) and (ii) follow
  4. if neither (i) nor (ii) follows

Answer: B

Q4. Rod is to Distance as Pound is to ______.

  1. Ounce
  2. Heavy
  3. Weight
  4. Travel

Answer: C

Q5. Past is to Future as Regret is to _______.

  1. Opportunity
  2. Forecast
  3. Absent
  4. Hope

Answer: D

Q6. Infancy is to Childhood as Adolescence is to ________.

  1. Adultery
  2. Maturity
  3. Sinecure
  4. Intelligence

Answer: A

Q7. Knee is to Foot as Elbow is to ________.

  1. Hand
  2. Thumb
  3. Shoulder
  4. Finger

Answer: A

Q8. Square is to Diamond as Circle is to _______.

  1. Triangle
  2. Oval
  3. Round
  4. Smooth

Answer: B

Q9. 0, 4, 6, 3, 7, 9, 6, ___?____, 12.

  1. 8
  2. 10
  3. 11
  4. 14

Answer: B

Q10. Pava is bigger than Java. Java is bigger than Mava. Rava is not as big as Sava but is bigger than Java. Mava is not as big as Java. Who is the smallest ?

  1. Java
  2. Pava
  3. Rava
  4. Mava

Answer: D

For More Paper ​Hotel Management - Click Here

Management combo
🎁 COMBO OFFER
Management – Complete Pack
20 Mock Tests (10 Eng + 10 Hin) + 1,500 MCQ eBook
₹251₹500
Get the Combo →
Management Combo
₹251 · 20 Mock Tests
View →