Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Paper MCA NIMCET
Important MCQs

Paper MCA NIMCET

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Paper MCA NIMCET

Q1. he number of values of k for which the system of equations (k + 1) x + 8y = 4k and kx + (k + 3)y = 3k – 1 has infinitely many solutions, is

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. infinite

Answer: B

Q2. The point on the curve y = 6x – x2, where the tangent is parallel to x-axis is

  1. (0, 0)
  2. (2, 8)
  3. (6, 0)
  4. (3, 9)

Answer: D

Q3. An I/O processor controls the flow of information between

  1. cache memory and I/O devices
  2. main memory and I/O devices
  3. two I/O devices
  4. cache and main memories

Answer: B

Q4. Which of following devices will take highest time in taking the backup of the data from a computer?

  1. Magnetic disk
  2. Pen drive
  3. CD
  4. Magnetic tape

Answer: D

Q5. ROM is a kind of

  1. primary memory
  2. cache memory
  3. removable memory
  4. secondary memory

Answer: D

Q6. Choose the words that best express the meaning of the given idiom-Mud slinging.

  1. Giving pain
  2. Abusing someone
  3. Laying blame
  4. Damaging the reputation

Answer: D

Q7. Pick the antonym of the word ‘Timid’.

  1. Bold
  2. Lazy
  3. Calm
  4. Slow

Answer: A

Q8. Pick the part of the sentence that has an error. If you would have come to me, I would have helped you.

  1. If you would have
  2. Come to me
  3. I would have
  4. Helped you

Answer: A

Q9. The day on which the vacuuming is done, is

  1. Friday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Wednesday

Answer: B

Q10. Sally does dusting on

  1. Friday
  2. Monday
  3. Tuesday
  4. Wednesday

Answer: C

NIMCET combo
🎁 COMBO OFFER
NIMCET – Complete Pack
30 Mock Tests + 4,000 MCQ eBook
₹251₹500
Get the Combo →
NIMCET Combo
₹251 · 30 Mock Tests
View →