Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Question Paper CDS
Important MCQs

Question Paper CDS

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Question Paper CDS

Q1. The distance between two points (A and B) is 110 km. X starts running from point A at a speed of 60 km/hr and Y starts running from point B at a speed of 40 km/hr at the same time. They meet at a point C, somewhere on the line AB. What is the ratio of AC to BC?

  1. 3:2
  2. 2:3
  3. 3:4
  4. 4:3

Answer:A

Q2. A is thrice as efficient as B and hence complete a work in 40 days less than the number of days taken by B. What will be the number of days taken by both of them when working together?

  1. 22.5 days
  2. 15 days
  3. 20 days
  4. 18 days

Answer:B

Q3. If 10 persons can dig 8 feet trench in 12 days, then how many days will 8 persons take to dig 6 feet trench?

  1. 10 days
  2. 10.25 days
  3. 11 days
  4. 11.25 days

Answer:B

Q4. The height of a tree varies as the square root of its age (between 5 to 17 years). When the age of the tree is 9 years, its height is 4 feet. What will be the height of the tree at the age of 16 years?

  1. 5 feet 4 inches
  2. 5 feet 5 inches
  3. 4 feet 4 inches
  4. 4 feet 5 inches

Answer:A

Q5. The ratio of ages of A and B is 2:5 and the ratio of ages of B and C is 3:4. What is the ratio of ages of A, B and C?

  1. 6:15:20
  2. 8:5:3
  3. 6:5:4
  4. 2:15:4

Answer:A

Q6. When an article is sold at 20% discount, the selling price is Rupee 24. What will be the selling price when the discount is 30%?

  1. Rupee 25
  2. Rupee 23
  3. Rupee 21
  4. Rupee 20

Answer:C

Q7. A shopkeeper sells his articles at their cost price but uses a faulty balance which reads 1000 g for 800 g. What is his actual profit percentage?

  1. 25%
  2. 20%
  3. 40%
  4. 30%

Answer:A

Q8. The difference between compound interest and simple interest for 2 years at the rate of 10% over principal amount of Rupee X is Rupee 10. What is the value of X?

  1. Rupee 100
  2. Rupee 1,000
  3. Rupee 500
  4. Rupee 5.000

Answer:B

Q9. A sum of money becomes 3 times in 5 years at simple interest. In how many years will the same sum become 6 times at the same rate of simple interest?

  1. 10 years
  2. 12 years
  3. 12.5 years
  4. 10.5 years

Answer:C

Q10. A man buys 200 oranges for Rupee 1,000. How many oranges for Rupee 100 can he sell so that his profit percentage is 25%?

  1. 10
  2. 14
  3. 16
  4. 20

Answer:C

For More Question Paper CDS - Click Here