Skip to main content
Image
Loading
Home โ€บ Blog โ€บ Important MCQs โ€บ Question Paper Chandigarh General Knowledge
Important MCQs

Question Paper Chandigarh General Knowledge

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Question Paper Chandigarh General Knowledge

Q1. The master plan of Chandigarh was prepared by :

  1. Albert Mayer
  2. Le Corbusier
  3. Maciej Nowicki
  4. Maxwell Fry

Answer: B

Q2. In which year, Chandigarh was declared as Union Territory

  1. 1961
  2. 1964
  3. 1966
  4. 1970

Answer: C

Q3. Which one is the official language of Chandigarh :

  1. English
  2. Hindi
  3. Punjabi
  4. Haryanvi

Answer: A

Q4. In which year Chandigarh declared as the first smoke-free city of India :

  1. 2005
  2. 2007
  3. 2009
  4. 2010

Answer: B

Q5. Chandigarh is the Capital of ?

  1. Haryana
  2. Punjab
  3. Both (A) and (B)
  4. None

Answer: C

Q6. Chandigarh is bordered by the state of Punjab to the ?

  1. West
  2. South
  3. North
  4. East

Answer: C

Q7. Chandigarh is bordered by the state of Haryana to the ?

  1. East
  2. North
  3. South
  4. West

Answer: A

Q8. Chandigarh is located _____ km north of New Delhi.

  1. 253
  2. 248
  3. 245
  4. 260

Answer: D

Q9. Chandigarh is located _____ km southeast of Amritsar.

  1. 236
  2. 229
  3. 214
  4. 220

Answer: B

Q10. Chandigarh is located _____ km southwest of Shimla.

  1. 128
  2. 116
  3. 110
  4. 120

Answer: B

For More Question Paper Chandigarh General Knowledge - Click Here

Chandigarh General Knowledge combo
๐ŸŽ COMBO OFFER
Chandigarh General Knowledge โ€“ Complete Pack
20 Mock Tests
โ‚น251โ‚น500
Get the Combo โ†’
Chandigarh General Knowledge Combo
โ‚น251 ยท 20 Mock Tests
View โ†’