Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Question Paper Dadra and Nagar Haveli
Important MCQs

Question Paper Dadra and Nagar Haveli

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Question Paper Dadra and Nagar Haveli

Q1. Dadra and Nagar Haveli is a union territory in _____ India.

  1. Southern
  2. Eastern
  3. Western
  4. Northern

Answer: C

Q2. Nagar Haveli is wedged between Maharashtra and ?

  1. Gujarat
  2. Odisha
  3. West Bengal
  4. Rajasthan

Answer: A

Q3. Dadra is ___ km to the northwest of Nagar Haveli.

  1. 4
  2. 1
  3. 6
  4. 3

Answer: B

Q4. Dadra is surrounded by ?

  1. Odisha
  2. Maharashtra
  3. West Bengal
  4. Gujarat

Answer: D

Q5. Which is the capital of Dadar and Nagar Haveli ?

  1. Silvassa
  2. Amli
  3. Vapi
  4. Dadra

Answer: A

6.Dadra and Nagar Haveli was established in which year ?

(a) 1953

(b) 1948

(c) 1958

(d) 1961

Ans (d)

Q7. The area of Dadra and Nagar Haveli is spread over ?

  1. 503 km 2
  2. 491 km 2
  3. 475 km 2
  4. 482 km 2

Answer: B

Q8. Dadra and Nagar Haveli is landlocked by _____ to the north.

  1. Odisha
  2. Maharashtra
  3. Gujarat
  4. Daman & Diu

Answer: C

Q9. Dadra and Nagar Haveli is landlocked by _____ to the south.

  1. Gujarat
  2. Rajasthan
  3. Odisha
  4. Maharashtra

Answer: D

Q10. Dadra and Nagar Haveli comprises ____ separate geographical units.

  1. 5
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Answer: C

For More Question Paper Dadra and Nagar Haveli - Click Here