Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Question Paper IBPS Bank Clerk
Important MCQs

Question Paper IBPS Bank Clerk

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Question Paper IBPS Bank Clerk
  1. The government has permitted foreign digitail service providers upto a limit of 50 percent.

(1)permitted

(2) digitail

(3)service

(4)percent

(5)All correct

ans:-(2)

2.A bank gift card is usally a prepaid card which can be used in a ATM to cheque the balance but once but one cannot with draw cash.

(1)usally

(2)prepaid

(3)cheque

(4)with draw

(5)All correct

ans:-(3)

3.He first joinned the Board of Directions two years ago and has expressed his concerns at various global debates.

(1)joinned

(2)ago

(3)various

(4)global

(5)All correct

ans:-(1)

4.The Waste amount of information aviable today has created a more knowledge public.

(1)Waste

(2)amount

(3)information

(4)public

(5)All correct

ans:-(1)

5.Some of the steps taken over the late few months have made the tax return filling process simpler.

(1)steps

(2)late

(3)filling

(4)simpler

(5)All correct

ans:-(2)

6..Which of the following is most nearly the OPPOSITE in meaning to the word RUINED as used in the story?

(1)reconstructed

(2)built

(3)succeeded

(4)nutured

(5)accomplished

ans:-(4)

  1. Which of the following can be an appropriate title for the story?

(1)The Ungrateful Citizens

(2)The Evil in Bijanagar

(3)The Good Harvest

(4)Never Trust your Minister

(5)Disguise-The Only Way to Reveal the Truth

ans:-(2)

  1. Which of the following statements is true in the context of the story?

(1)The real culprits behind the mischief were the soldiers for Bajanagar.

(2)The King intially hesitated to agree with the Minister's plan.

(3)The Minister was gifted gold coins u[pon identifying the culprits.

(4)The farmer who gave bread to the Minister was kind and humane.

(5)None of the given statements is true.

ans:-(4)

  1. Which of the following is most nearly the SAME in meaning to the word PROVOKED as used in the story?

(1)motivated

(2)heightened

(3)instigated

(4)allowed

(5)injured

ans:-(3)

  1. which of the following correctly explains ihe meaning of the phrase, 'lost his goodwill' as used in the story?

(1)Misplaced his valubles

(2)Lost his relatives

(3)Suffered a serious injury

(4)Failed to gain the love of his friends in the first place

(5)Lost respect among his pepole

ans:-(5)

For More Question Paper IBPS Bank Clerk - Click Here