Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Question Paper ​Insurance Exam
Important MCQs

Question Paper ​Insurance Exam

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Question Paper ​Insurance Exam

Q1. The metal disks, which are permanently housed in, sealed and contamination free containers are called

  1. Hard disk
  2. Floppy disk
  3. Winchester disk
  4. Flexible disk

Answer: C

Q2. Regarding a VDU, which statement is more correct?

  1. It is an output device
  2. It is an input device
  3. It is a peripheral device
  4. It is hardware item

Answer: C

Q3. A storage area used to store data to a compensate for the difference in speed at which the different units can handle data is

  1. Memory
  2. Buffer
  3. Accumulator
  4. Address

Answer: B

Q4. Which is used for manufacturing chips?

  1. Bus
  2. Control unit
  3. Semiconductors
  4. A and B only

Answer: C

Q5. What was the name of the first commercially available microprocessor chip?

  1. Intel 308
  2. Intel 33
  3. Intel 4004
  4. Motorola 639

Answer: C

Q6. An error in computer data is called

  1. Chip
  2. Bug
  3. CPU
  4. Storage device

Answer: B

Q7. File ______ shrinks the size of a file so it requires less storage space

  1. Scanning
  2. Synthesizing
  3. Defragmenting
  4. Compression

Answer: D

Q8. Which process checks to ensure the comp onents of the computer are operating and connected properly?

  1. Booting
  2. Processing
  3. Saving
  4. Editing

Answer: A

Q9. _______ is processed by the computer into information

  1. Numbers
  2. Processors
  3. Input
  4. Data

Answer: D

Q10. A website address is a unique name that identifies a specific ______ on the web

  1. Web browser
  2. Web site
  3. PDA
  4. Link

Answer: B

For More Question Paper ​Insurance Exam - Click Here