Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Question Paper NIFT
Important MCQs

Question Paper NIFT

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Question Paper NIFT

Q1. Which among the following is the primary reason due to which Grofers had to close its activities in a number of cities?

  1. Poor financial backup
  2. Inefficient manpower
  3. Adverse mind-set of customers to buy grocery online
  4. Not adequate infrastructure

Answer: C

Q2. During the next 4-5 years, online grocery business is likely to

  1. go down gradually
  2. remain as it is now
  3. grow substantially
  4. remain unattractive

Answer: C

Q3. Currently, hyperlocal groceries are facing tough competitions from

  1. big brands
  2. local stores
  3. Both A and B
  4. None of these

Answer: C

Q4. Which of the following statements is not true?

  1. Hyper local groceries entered the market with considerable hope
  2. Distribution of perishable goods has never been a problem with online groceries
  3. Attempts made by the Ola and Paytm to run online groceries have not been much successful
  4. All the above are not true

Answer: B

Q5. As India continues to develop in the next few years, the menace of pollution

  1. would drastically reduce
  2. may not affect us formidably
  3. would become much worse
  4. may not bother us

Answer: C

Q6. Which of the following may pose problems in enforcing BS-VI norms by 2020?

  1. Small size of Indian cars
  2. Lower speeds of cars that move in India
  3. Adopting new technologies to Indian conditions
  4. All of these

Answer: D

Q7. To overcome the present grim situation of extreme pollution, we need to

  1. Switch over to clean fuel at the earlier
  2. innovate and use latest technologies
  3. both A and B
  4. Continue using the BS-IV norms

Ans .C

Q8. Which of the following statements is not true?

  1. Both automobile companies and oil producing and marketing corporate would find it difficult to switch over to BS-VI norms in short time.
  2. Short term measures to control pollution are much needed
  3. Presently, India may be figuring in the most polluted countries in the world
  4. All are not true

Answer: B

Q9. During the past several years, Toshiba has been incurring heavy losses due to

  1. inappropriate marketing strategies
  2. its inability to provide quality products
  3. its involvement in a huge accounting scandal
  4. its inability to provide after-sales services

Answer: C

Q10. Presently, Toshiba has

  1. stepped up importing goods in India
  2. reduced importing goods in India
  3. has totally stopped bringing goods in India for over a month
  4. None of these

Answer: C

For More Question Paper NIFT - Click Here