Skip to main content
Image
Loading
Home โ€บ Blog โ€บ Important MCQs โ€บ Question Paper SSC - English
Important MCQs

Question Paper SSC - English

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Question Paper SSC - English

Q1. Description of a disagreeable or harsh by an agreeable name.

  1. Epithet
  2. Epigram
  3. Euphemism
  4. Eulogy

Answer: C

Q2. Walk in a proud and confident way.

  1. Swagger
  2. Sprint
  3. Canter
  4. Lope

Answer: A

Q3. The part of stage in front of curtain.

  1. Proscenium
  2. Amphitheatre
  3. Arena
  4. Podium

Answer: A

Q4. One who does something not professionally but for pleasure.

  1. Amateur
  2. Libertine
  3. Novice
  4. Entrepreneur

Answer: A

Q5. A fear of closed / dark place.

  1. Xenophobia
  2. Acrophobia
  3. Claustrophobia
  4. Pyrophobia

Answer: C

Q6. Fear of telling lies.

  1. Mythophobia
  2. Legendary
  3. Lyophobia
  4. Oratory

Answer: A

Q7. A person employed as car driver for an important person.

  1. Cabby
  2. Chauffeur
  3. Cavalier
  4. Wagoner

Answer: B

Q8. Walking in sleep.

  1. Obsession
  2. Hallucination
  3. Somnambulism
  4. Somniloquism

Answer: C

Q9. A particular method of working.

  1. Methodology
  2. Knack
  3. Working Pattern
  4. Modus Operandi

Answer: D

Q10. A place where dead bodies are buried.

  1. Museum
  2. Cemetery
  3. Crematory
  4. Park

Answer: B

For More Question Paper SSC - English - Click Here

SSC English combo
๐ŸŽ COMBO OFFER
SSC English โ€“ Complete Pack
35 Mock Tests
โ‚น251โ‚น500
Get the Combo โ†’
SSC English Combo
โ‚น251 ยท 35 Mock Tests
View โ†’