Skip to main content
Image
Loading
Home โ€บ Blog โ€บ Important MCQs โ€บ Question Paper Staff Nurse
Important MCQs

Question Paper Staff Nurse

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Question Paper Staff Nurse

Q1. Fascia around nerve bundle of brachial plexus is derived from

  1. Prevertebral fascia
  2. Clavipectoral fascia
  3. Deep cervical fascia
  4. Pectoral fascia

Answer: A

Q2. Buccinator muscle is pierced by all except

  1. Buccal br of facial N
  2. Mucus gland of buccopharyngeal
  3. Parotid duct
  4. Buccal br of mandibular N

Answer: B

Q3. Which of the following brainstem nuclei is not derived from alar plate ?

  1. Hypoglossal nuclei
  2. Inferior olivary nucleus
  3. Dentate nucleus
  4. Substantis nigra

Answer: D

Q4. Which is not a permanent mucosal fold ?

  1. Gastric rugae
  2. Spiral valve
  3. Transverse rectal fold
  4. Plica semilunaris

Answer: D

Q5. Not a boundary of triangle of auscultation

  1. Scapula
  2. Trapezius
  3. Latissimus dorsi
  4. Serratus anterior

Answer: A

Q6. Spleen projects into the following space of peritoneal cavity

  1. Greater Sac
  2. Paracolic gutter
  3. Left subhepatic space
  4. Infracolic compartment

Answer: B

Q7. All are non functional plasma enzymes except

  1. Lipoprotein lipase
  2. Hormone sensitive lipase
  3. Alkaline Phosphatase
  4. Prostate specific Phosphatase

Answer: A

Q8. Which of the following is the terminal group of lymph node in coeliac axis ?

  1. Preaortic
  2. Lateral sacral
  3. Para colic
  4. Intermediate GP.

Answer: A

Q9. Nitrogen narcosis is caused due to

  1. Increased susceptibility of neurons for Nitrogen
  2. Nitrogen inhibits dismutaseenzyme
  3. Decrease in Oxygen free radicals
  4. Increase production of Nitrous oxide

Answer: A

Q10. CSF pressure depends primarily upon ?

  1. Rate of formation from choroid plexus
  2. Rate of absorption
  3. Cerebral blood flow
  4. Blood pressure

Answer: B

For More Question Paper Staff Nurse - Click Here

Staff Nurse combo
๐ŸŽ COMBO OFFER
Staff Nurse โ€“ Complete Pack
90 Mock Tests + 2,000 MCQ eBook
โ‚น251โ‚น500
Get the Combo โ†’
Staff Nurse Combo
โ‚น251 ยท 90 Mock Tests
View โ†’