Question with Answer Bank PO

Q1. Let d be a two digit number. If half of d exceeds one third of d by the sum of the digits in d, then the sum of the digits in d is
- 6
- 8
- 9
- 15
(e) None of these
Ans. (c)
Q2. If a number of two digits is k times the sum of its digits, then the number formed by interchanging the digits is the sum of the digits multiplied by
- 9 + k
- 10 + k
- 11 – k
- k – 1
(e) None of these
Ans. (c)
Q3. The difference between a two digit number and the number obtained by interchanging the two digits of the number is 9. What is the difference between the two digits of the number?
- 3
- 2
- 1
- Cannot be determined
(e) None of these
Ans. (c)
Q4. If the positions of the digits of a two digit number are interchanged, the number obtained is smaller than the original number by 27. If the digits of the number are in the ratio of 1 : 2, what is the original number?
- 36
- 63
- 48
- Cannot be determined
(e) None of the above
Ans. (b)
Q5. The sum of the digits of a two-digit numbers is 15 and the difference between the two digits of the two digit numbers is 3. What is the product of the two digits of the two digit number?
- 56
- 63
- 42
- Cannot be determined
(e) None of these
Ans. (e)
Q6. The difference between a two digit number and the number obtained-by interchanging the two digits of the number is 9. If the sum of the two digits of the number is 15, then what is the original number?
- 89
- 67
- 87
- Cannot be determined
(e) None of these
Ans. (c)
Q7. In a two digit positive number, the digit at the units place is equal to the square of the digit in ten's place and the difference between the number and the number obtained by interchanging the digits is 54. What is 40% of the original number?
- 15.6
- 39
- 37.2
- 24
(e) None of these
Ans. (a)
Q8. The number obtained by interchanging the digits of a two digit number is less than the original number by 63. If the sum of the digits of the number is 11, what is the original number?
- 29
- 92
- 74
- Cannot be determined
(e) None of the above
Ans. (b)
Q9. In a three digit number, the digit in the unit's place is twice the digit in the ten's place and 1.5 times the digit in the hundred's place. If the sum of all the three digits of the number is 1% what is the number?
- 364
- 436
- 238
- 634
(e) None of these
Ans. (b)
Q10. The sum of the two digits of a two digit number is 12 and the difference between the two digits of the two digit number is 6. What is the two digit number?
- 39
- 84
- 93
- Cannot be determined
(e) None of the above
Ans. (c)
For More Question with Answer Bank PO - Click Here


