Skip to main content
Image
Loading
Home â€ș Blog â€ș Important MCQs â€ș Question with Answer MCA
Important MCQs

Question with Answer MCA

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Question with Answer MCA

Q1. If a man walks at the rate of 4 km/h, he misses a train by only 6 min. However, if he walks at the rate of 5 km/h he reaches the station 6 min before the arrival of the train. The distance covered by him to reach the station is

  1. 4 km
  2. 7 km
  3. 9 km
  4. 5 km

Answer: A

Q2. A man runs 20 m towards east and turns right, runs 10 m and turns right, runs 9 m and turns left, runs 5 m and turns left, runs 12 m and finally turns left and runs 6 m. Which direction is the man facing?

  1. North
  2. South
  3. East
  4. West

Answer: A

Q3. Average age of students of an adult school is 40 yr. 120 new students whose average age is 32 yr joined the school. As a result the average age is decreased by 4 yr. The number of students of the school after joining of the new students is

  1. 1200
  2. 120
  3. 360
  4. 240

Answer: D

Q4. The minimum number of tiles of size 16 by 24 required to form a square by placing them adjacent to one another is

  1. 6
  2. 8
  3. 11
  4. 16

Answer: A

Q5. If J occurs, which must have occurred?

  1. Both E and F
  2. Either B or C
  3. Both B and C
  4. None of these

Answer: B

Q6. Three men A, B and C play cards. If one loses the game he has to give Rs. 3. If he wins the game he will gain Rs. 3 each from the other two losers. If A has won 3 games, B loses Rs. 3, C wins Rs. 12, then the total number of games played is

  1. 12
  2. 21
  3. 20
  4. 6

Answer: A

Q7. In a certain year, there were exactly four Fridays and four Mondays in January. On what day of the week did the 20th of January fall that year?

  1. Saturday
  2. Sunday
  3. Thursday
  4. Tuesday

Answer: B

Q8. Krishna said, “This girl is the wife of grandson of my mother”. How is Krishna related to girl?

  1. Father
  2. Father-in-law
  3. Husband
  4. Grandfather

Answer: B

Q9. If ‘lelibroon’ means ‘yellow hat’, ‘plekafroti’ means ‘flower graden’ and ‘frotimix’ means ‘garden salad’, then which word could mean ‘yellow flower’?

  1. lelifroti
  2. lelipleka
  3. plekabroon
  4. frotibroon

Answer: B

Q10. The ratio between a two-digit number and the sum of the digits of that number is 4 : 1. If the digit in the unit’s place is 3 more than the digit in ten’s place, then the number is

  1. 24
  2. 63
  3. 36
  4. 42

Answer: C

For More Question with Answer MCA - Click Here