Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Question with Answers CLAT Low
Important MCQs

Question with Answers CLAT Low

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Question with Answers CLAT Low

Q1. ........... arte words, which appear innocent, but have a latent defamatory meaning

  1. Libel
  2. Slander
  3. Innuendo
  4. None of the above

Answer: C

Q2. Unliquidated damages mean

  1. Damage to something solid.
  2. Damage caused by a firm which has gone in liquidation
  3. Damage to a firm in the hands of receivers.
  4. Damage to be assessed by a court as these are not pre-determined.

Answer: D

Q3. Assault and nuisance are

  1. Wrong under Criminal law.
  2. Wrong under tort.
  3. Wrong under neither.
  4. Wrong under both.

Answer: D

Q4. What is the legal meaning of the word 'Battery'?

  1. Cells as used in tolrch, tape recorder etc.
  2. Battering a person to death.
  3. Actual or intended striking of another person.
  4. Assault resulting in, at least, 6 months hospitalisation.

Answer: C

Q5. When the master is held liable for the wrongful of his servant, the liability is called

  1. Strict liability
  2. Vicarious liability
  3. Tortous liability
  4. Absolute liability

Answer: B

Q6. The act of unlowfully entering into another's property constitues

  1. Trespass
  2. Restraint
  3. Appropriation
  4. Encroachment

Answer: A

Q7. 'No-fault liability' means

  1. liability for damage caused through negligence
  2. liability for damage caused through fault.
  3. absolute liability even without any negligence or fault.
  4. freedom from liability.

Answer: C

Q8. Applying only Rules A and B to Shazia's case, you would decide:

  1. In favour of Shazia only under Rule A.
  2. In favour of Shazia under Rule A as well as B.
  3. Against Shazia under Rule B.
  4. Against Shazia under Rule A as well as B.

Answer: A

Q9. According to law, the maximum number of people who can from a partnership firm is

  1. 10
  2. 20
  3. 30
  4. No limit

Answer: B

Q10. Ramesh asks his servant to sell his cycle to him at a price less than that of market price. This contract can be avoided by the servant on the ground of

  1. fraud
  2. mistake
  3. undue influence
  4. coercion

Answer: C

For More Questions CLAT Low - Click Here