Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Questions Low IBPS - CWE - Bank
Important MCQs

Questions Low IBPS - CWE - Bank

EEnvatX Team16 Oct 20262 min read
Questions Low IBPS - CWE - Bank

Q1. The Transfer of property Act, 1882 covers

  1. Movable Property
  2. Immovable property
  3. Both A and B
  4. None of these

Answer : C

Q2. An instrument as defined under Section 3 of the Transfer of property Act, 1882 means

  1. A Negotiable Instrument
  2. A Transferable Instrument
  3. A Non-Testamentary Instrument
  4. A will

Answer : C

Q3. Where on a Transfer of Property, an interest therein is created in favor of a person to take effect only on the happening of a specified uncertain event, the Transfer is called

  1. Conditional Transfer
  2. Transfer by Interest
  3. Absolute Transfer
  4. Contingent Transfer

Answer : D

Q3. Which of the following is not an actionable claim?

  1. Right to a Provident Fund Account
  2. Promise to pay Rs. 500 if the promises succeed in L.L.B. examination
  3. Agreement to pay Rs. 500 if the promise marries a particular woman
  4. Right to claim benefit of a contract coupled with a liability

Answer : D

Q4. A lease of immoveable property from year to year, can be made by

  1. Oral agreement
  2. Oral agreement accompanied by delivery of possession
  3. Simple instrument
  4. Only by a registered instrument

Answer : D

Q5. Universal donee is

  1. Not liable for any debt or liability
  2. Donee is personally liable for all debts to liabilities existing at the time of gift
  3. Donee is only liable for half of the liabilities
  4. Donee is only liable for the one-third of liabilities

Answer : B

Q6. What kind of property is transferable?

  1. Right to re-entry
  2. Public office
  3. Any kind of property if not prohibited by law
  4. Pension

Answer : C

Q7. Lease of immovable property determines

  1. By efflux of time. Limited thereby
  2. By implied surrender
  3. By the happening of such event, where the interest of the leassor in the property, terminates on the happening of that event
  4. When the lessee becomes insolvent

Answer : D

Q8. An instrument as defined under section 3 of the Transfer of property Act, 1882 means:

  1. A Negotiable Instrument
  2. A Transferable Instrument
  3. A Non-testamentary Instrument
  4. A will

Answer : C

Q9. In case of “Part performance” what is not necessary with a transferee?

  1. Possession
  2. Contract for consideration
  3. Notice to transferor
  4. Readiness on his part

Answer : C

Q10. Which cannot be transferred?

  1. Mere right to sue on the basis of agreement to sell
  2. Right to receive arrears of rent
  3. Right to recover decretal amount
  4. Right to receive Provident Funds by will

Answer : A

For More Questions Low IBPS - CWE - Click Here