Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Questions Paper Computer
Important MCQs

Questions Paper Computer

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Questions Paper Computer

Q1. Internet's Initial development was supported by:

  1. ARPANET
  2. IBM
  3. Microsoft
  4. None of These

Answer: A

Q2. World Wide web was proposed by:

  1. Bill Gates
  2. Bill Rogers
  3. Tim Berners Lee
  4. None of These

Answer: C

Q3. What are the uses of the Internet:

  1. Communication
  2. Information Retrieval
  3. Presentation of Information
  4. All of the Above

Answer: D

Q4. . Net domain is used for:

  1. educational institution
  2. Internet Infrastructure and Service Providers
  3. International Organizations
  4. None of These

Answer: B

Q5. URL stands for:

  1. Uniform Resource Locator
  2. Uniform Resource Library
  3. United Resource Locators
  4. None of These

Answer: A

Q6. Benefits of Email are:

  1. Speed
  2. Cost
  3. Record Keeping
  4. All of the Above

Answer: D

Q7. WWW provides standardized access to:

  1. GOPHER
  2. TELNET
  3. FTP
  4. All of the Above

Answer: D

Q8. Which among the following is not an internet browser:

  1. Netscape Navigator
  2. Chrome
  3. Drupal
  4. Opera

Answer: C

Q9. What should be minimum requirements of random access memory (RAM) for internet access:

  1. 8 MB
  2. 16 MB
  3. 32 MB
  4. 64 MB

Answer: C

10.A modem is not needed when accessing the internet through:

(A) LAN

(B) Cable

(C) Wi-Fi

(D) None of These

Ans. (A)

For More Questions Computer - Click Here