Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Questions Paper Olmpiad - IMO-MATHEMATI CS
Important MCQs

Questions Paper Olmpiad - IMO-MATHEMATI CS

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Questions Paper Olmpiad - IMO-MATHEMATI CS

Q1. 2.13113111311113………..is _______.

  1. Rational number
  2. An integer
  3. An irrational number
  4. Not a real number

Answer: C

Q2. Given that H.C.F. (306, 1314) = 18, find L.C.M. (306, 1314).

  1. 83234
  2. 23238
  3. 22338
  4. 23328

Answer: C

Q3. The product of two consecutive natural numbers is always _______.

  1. An even number
  2. An odd number
  3. A prime number
  4. Divisible by 3

Answer: A

Q4. A circular field has a circumference of 360 km. Two cyclists Sumeet and Samrat start together and can cycle at speeds of 12km/hr and 15 km/hr respectively around the circular Field. After how many hours will they meet again at the starting point

  1. 60
  2. 8
  3. 100
  4. 120

Answer: D

Q5. H.C.F. of (10224, 1608) is _______.

  1. 12
  2. 24
  3. 48
  4. 96

Answer: B

Q6. Find the largest positive integer that will divide 398, 436 and 542 leaving remainders 7, 11 and 15 respectively.

  1. 15
  2. 16
  3. 17
  4. 18

Answer: C

Q7. ax 3 + bx 2 +cx +d = 0 is said to be cubic polynomial if _______.

  1. d ≠ 0
  2. c ≠ 0
  3. b ≠ 0
  4. a ≠ 0

Answer: D

Q8. If the sum of the zeroes of the polynomial f (x) = 2x 3 – 3kx 2 +4x – 5 is 6, then the value of Of k is _______.

  1. 2
  2. 4
  3. -2
  4. -4

Answer: B

Q9. If a and b are the roots of x 2 – px + q = 0, then + b 2 is _____.

  1. p 2 +q 2
  2. p 2 +2q
  3. p 2 - q 2
  4. p 2 -2q

Answer: D

Q10. When 3x 2 – x 3 – 3x +5 is divided by x-1-x 2 , the quotient and remainder are_____

  1. x+2 , 3
  2. x-2, -3
  3. x-2, 3
  4. x+2, -3

Answer: C

For More Questions Paper Olmpiad - IMO-MATHEMATI CS - Click Here