Skip to main content
Image
Loading
Home › Blog › Important MCQs › Questions with Answer AIIMS
Important MCQs

Questions with Answer AIIMS

EEnvatX Team16 Oct 20261 min read
Questions with Answer AIIMS

Q1. Recent earthquake in Bhuj was measured by which of the following instrument?

  1. sonometer
  2. chromatograph
  3. protarograph
  4. seismograph.

Answer: D

Q2. Alzeimer's day is celebrated in which month?

  1. August
  2. September
  3. 5th June
  4. December.

Answer: B

Q3. Which of the following enquired ‘Tehelka'.com defence dealing case?

  1. retired supreme court judge
  2. high court judge
  3. combined parliament committee
  4. supreme court judge.

Answer: A

Q4. Who is the chairman of Rajya Sabha of India?

  1. Speaker
  2. President
  3. Vice President
  4. Governor.

Answer: C

Q5. Which of the following cricketer batted in matches as - from opener to 9th down?

  1. Sanjay Manjarekar
  2. Lala Amarnath
  3. Sunil Gavaskar
  4. Vinu Mankad.

Answer: D

Q6. Next Olympic will be held in

  1. Sydney - 2004
  2. London - 2004
  3. New York - 2004
  4. Athens - 2004.

Answer: D

Q7. Which of the following language is not followed in UN?

  1. Spain
  2. Arabic
  3. French
  4. German.

Answer: D

Q8. When was song 'Jana gana mana’ adopted as the National Anthem of India?

  1. 14th August 1947
  2. 24th January 1950
  3. 15th August 1947
  4. 26th January 1950

Answer: B

Q9. Miss Universe recently was held in

  1. Paris
  2. New York
  3. London
  4. Peurto rico.

Answer: D

Q10. Highest peak in India is

  1. K 2
  2. Everest
  3. Nanda Devi
  4. Kanchanchanga.

Answer: A

For More Questions with Answer AIIMS - Click Here