Questions with Answer CA-CPT Low

Q1. The Objective of the sale of Goods Act , 1930 is to define and amend law relating to-
- Sale of Immovable properties
- Sale of Goods
- Agreements to sell
- All of the above.
Answer: B
Q2. The sale of Goods Act,1930extends to the whole of India , except the state of
- Maharashtra
- Jammu and Kashmir
- Tamilnadu
- Uttar Pradesh
Answer: B
Q3. The sale of Goods act,1930 came in toForce on-
- 1 day of July 1930
- 1 day of September 1930
- 1 day of January 1930
- 31 day of December
Answer: A
Q4. The sale of Goods Act,1930 deals with-
- Cash sales
- Credit sales
- Hire purchase sales
- Sale of Goods in general
Answer: D
Q5. Section .... of the sale of goods Act, 1930 defines the term buyer
- 2( 1)
- 2( 2)
- 2 (3)
- 2 (4)
Answer: A
Q6. Under the sale of Goods Act,1930 Buyer means a person Who-
- Buys goods
- Agrees to buy goods
- Either a or b
- Neither a nor b
Answer: C
Q7. Section .... of the sale of Goods Act,1930 defines the term Delivery
- 2( 1)
- 2 (2)
- 2 (3)
- 2 (4)
Answer: B
Q8. Delivery” as defined under section2 (2) of the sale of goods Act, means-
- Voluntary transfer of possession
- Gratuitous transfer of possession
- Involuntary transfer of possession
- Statutory transfer of possession
Answer: A
Q9. Delivery as defined under section 2 2 of the sale of Goods Act, means voluntary transfer of...
- Possession
- Ownership
- Risk
- All of the above
Answer: A
Q10. Delivery within the meaning of the sale of goods act can be-
- Symbolic
- Actual
- Constructive
- Either(a)or(b) or (c)
Answer: D
For More Paper CA-CPT Low - Click Here


